JEDAN PO JEDAN, Toni Parsons

432,00 рсд

JEDAN PO JEDAN

Autor: Toni Parsons

Izdavač: Laguna, Beograd, 2014

Na zalihama

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Pre dvadeset godina sedmorica sinova bogatih povlašćenih porodica sprijateljila su se u otmenoj privatnoj školi Grnčarevo polje. Sada jedan po jedan umiru na najsvirepiji mogući način. Detektiv Maks Vulf nedavno je premešten u Odsek za ubistva londonske policijske stanice Centralni Vest end u ulici Sevil Rou broj 27. On uskoro kreće po krvavom tragu od zabačenih uličica i blistavih svetala grada preko najmračnijih uglova interneta sve do najviših centara moći. Dok se leševi gomilaju, Maks shvata da je ruka ubice duga i sve bliža svemu i svakome do koga mu je stalo. Maks uskoro otpočinje bitku ne samo za pravdu nego i za sopstveni život…

„Neodoljivo… Ako je ova knjiga prva u nizu, računajte na mene.“ The Times

Toni Parsons

Toni Parsons je rođen u siromašnoj porodici u londonskom Ist Endu. Kada mu je bilo dvadeset godina zaposlio se u fabrici za proizvodnju džina. Potom je postao muzički novinar i pratio je eksploziju panka i novog talasa. Tokom sedamdesetih bio je muzički kritičar u NME, jednom od najuticajnijih muzičkih listova u Britaniji. Njegovi intervjui s grupama kao što su The ClashSex PistolsBlondieTalking Heads i Ramones načinili su ga kultnom figurom među mladima Engleske. Parsons je dobijao nagrade za svoj novinarski rad u listovima GQ i Elle tokom osamdesetih. Devedesetih je postao jedan od najpoznatijih televizijskih komentatora u emisiji BBC-ja Late Review.
Nakon razvoda od prve žene dodeljeno mu je starateljstvo nad njihovim četvorogodišnjim sinom. Parsons je sin bivšeg marinca kojem je dodeljen Orden za izuzetnu službu tokom Drugog svetskog rata, što je drugo po važnosti odlikovanje u britanskoj vojsci. Ta dva odnosa – sa sinom koga je sam podizao i sa pokojnim ocem koga je obožavao – čine okosnicu i srž njegovog prvog romana Čovek i dečak koji je doživeo ogroman uspeh u Engleskoj i samo za prva dva meseca prodat je u tiražu od 750.000 primeraka. Parsons je jedan od najpoznatijih pisaca u Engleskoj. Jedan po jedan je njegov prvi triler kojim je započeo serijal romana o detektivu Maksu Vulfu.

Autor Parsons, Toni, Naslov Jedan po jedan / Toni Parsons ; preveo Nenad Dropulić Jedinstveni naslov Murder Bag. srp Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2014 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2014 (Beograd : Margo-art) Ostali autori Dropulić, Nenad
Fizički opis 364 str. ; 20 cm Napomene Prevod dela: Murder Bag / Tony Parsons Tiraž 2.000 O autoru: str. [363]-364. ISBN 978-86-521-1634-8 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

Možda će vam se svideti …