DAMA U PLAVOM, Havijer Sijera

216,00 рсд

DAMA U PLAVOM

Autor: Havijer Sijera

Izdavač: Laguna, Beograd, 2015

На залихама

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Snežna oluja dovodi mladog novinara Karlosa Alberta u španski gradić Agredu gde nailazi na gotovo zaboravljen samostan iz sedamnaestog veka koji čuva sećanje na staru špansku istorijsku misteriju o dami u plavom, ženi koja je osnovala samostan. Pokrenut pričama o njenim natprirodnim moćima, odlučuje da sazna više. Dženifer Narodi u Los Anđelesu svake noći ima uznemirujuće snove o čudesnoj ženi obučenoj u plavo. Ona ne zna da se isti duh prikazao poglavicama Humano Indijanaca iz Novog Meksika trista šezdeset dve godine ranije.

Ko je misteriozna žena i šta njeno pojavljivanje znači pokušavaju da otkriju katolička crkva, američka vlada i novinar koji konačno sreće Dženifer Narodi. Konkistadori su verovali da je tajanstvena prikaza sama Devica iz Gvadalupe, ali istina donosi daleko više iznenađenja.

„Dama u plavom je zavodljiva i provokativna priča o nadmoći modernog doba i nauke nad zaverom starom četiri stotine godina. Sijerino istraživanje istorije ruši stereotipe o svetu koji smo verovali da poznajemo i nudi iznenađujuću sliku o razornom sukobu katoličke Evrope i drevne civilizacije nastale na jugozapadu severne Amerike.” Ketrin Nevil

                                                  …

Autor Sijera, Havijer, Naslov Dama u plavom / Havijer Sijera ; prevela sa španskog Ana Jovanović Jedinstveni naslov La dama azul. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2015 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2015 (Beograd : Margo-art) Ostali autori Jovanović, Ana Fizički opis 331 str. ; 20 cm Zbirka Edicija Laguna uz vas ; knj. br. 5 Napomene Prevod dela: La dama azul / Javier Sierra Tiraž 8.000 O autoru: str. [335]. ISBN 978-86-521-1891-5 (broš.)

Ocena stanja 4 – na zadnjoj korici ugao gore – trag pregiba

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

Можда ће вам се свидети …