IGRA OGLEDALIMA, Agata Kristi

288,00 рсд

IGRA OGLEDALIMA

Autor: Agata Kristi

Izdavač: Mladinska knjiga, Beograd, 2011

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Mađioničarski trik je sam po sebi fascinantan. To je magija koja nas prati od detinjstva, kada smo prvi put otvorenih očiju i zaprepašćeni videli zeca kako izlazi iz šešira. Osnovni princip mađioničarske umetnosti, naravno, jeste da se prikuje pažnja publike za neki detalj, te da se tako ona odvrati od onog što je bitno, da se stvori iluzija kako se radi jedna stvar dok se, u stvari, izvodi nešto sasvim drugo. U svom romanu IGRA OGLEDALIMA Agata Kristi uspešno pokazuje kako oštrouman kriminalac može da primeni takvu taktiku da bi prošao nekažnjeno zbog ubistva.Gospođa Marpl, ta naoko krotka i blaga usedelica, nalazi se u poseti kod svoje stare školske drugarice Kari Luiz Serokold, u Stonigejtsu, seoskoj kući koja je prtvorena u koledž za maloletne delikvente. Koledžom upravlja njen suprug Luis Serokold, energični idealista, čija je pasija da preobraćuje mlade kriminalce. Kad Kristijan Galbrabdsen, pastorak Keri Luiz, dođe u posetu Luisu Serokoldu i biva ubijen ubrzo nakon dolaska, izgleda nemoguće da je bilo ko iz domaćinstva mogao da ima priliku da izvrši zločin. Ipak, samo jedna osoba među njima mogla je imati verovatan motiv. Kroz niz dramatičnih situacija bistra, dalekovida gospođica Marpl probija veoma vešto smišljenu dimnu zavesu i otkriva potpuno neočekivanog ubicu.

Agata Kristi

   Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po    motivima njenih romana.

                                                   …

Autor Kristi, Agata, 1890-1976 Naslov Igra ogledalima / Agata Kristi ; s engleskog prevela Vanja Lesić Jedinstveni naslov They Do It With Mirrors. scc
Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2011 Izdanje 2. izd. Izdavanje i proizvodnja Beograd : Mladinska knjiga, 2011 (Beograd : Margo art) Ostali autori Lesić, Vanja Jovanović, Jelka Fizički opis 206 str. ; 20 cm Zbirka Zabavna biblioteka / [Mladinska knjiga, Beograd] ; knj. br. 34 Napomene Prevod dela: They Do It With Mirrors / Agatha Christie Tiraž 1.000 Str. 205-206: Beleška o autoru / Jelka Jovanović. ISBN 978-86-7928-207-1 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

ŠFR

Stanje (ocena od 1 do 5)

Можда ће вам се свидети …