ZAGONETNI SLUČAJ STAJLZ, Agata Kristi

396,00 рсд

ZAGONETNI SLUČAJ STAJLZ

Autor: Agata Kristi

Izdavač: Mladinska knjiga, Beograd, 2011

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Odnedavno su u selu Stajlz Sent Meri počele da se dešavaju čudne stvari. Evelin, stalna družbenica stare gospođe Ingltorp izjurila je iz kuće mrmljajući nešto o „čoporu grabljivaca”. Nakon toga se atmosfera nekako promenila. Njeno prisustvo je nekad ulivalo sigurnost, a sad je vazduh prosto odisao sumnjom i nadolazećim zlom. Razbijena šoljica za kafu, mrlja od voska i leja s begonijama – to je Poarou bilo dovoljno da pokaže svoju sad već legendarnu moć rasuđivanja.

Agata Kristi

Agata Kristi, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                               …

Autor Kristi, Agata, 1890-1976 Naslov Zagonetni slučaj Stajlz / Agata Kristi ; s engleskog preveo Aleksandar Milajić Jedinstveni naslov The Mysterious Affair at Styles. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2011 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Mladinska knjiga, 2011 (Beograd : Margo art) Ostali autori Milajić, Aleksandar Jovanović, Jelka Fizički opis 208 str. ; 20 cm Zbirka Zabavna biblioteka ; knj. br. 66 Napomene Prevod dela: The Mysterious Affair at Styles / Agatha Christie Tiraž 1.500 Str. 207-208: Beleška o autoru / Jelka Jovanović. ISBN 978-86-7928-327-6 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

ŠFR

Stanje (ocena od 1 do 5)

Можда ће вам се свидети …